home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right updates_hover updates user_hover user volume playbutton
18 oktober - Lume
Edukans Actieplatform
Een mooie volle werkdagDoor: Edtih en Sabina Vandaag gaan we met twee taxi’s op pad naar Lume. Met zeven vrouwelijke worldteachers aan de s...

18 oktober - Lume

Een mooie volle werkdag
Door: Edtih en Sabina

Vandaag gaan we met twee taxi’s op pad naar Lume. Met zeven vrouwelijke worldteachers aan de slag in alle groepen. We beginnen met de Worship in de bovenbouw en middenbouw. Alle kinderen zingen, dansen, klappen, swingen, trommelen en bidden tijdens deze wekelijkse Godsviering. De blijdschap en het enthousiasme van de kinderen werkt aanstekelijk. We swingen na afloop naar onze klaslokalen waar de lessen gaan starten.  

Elke worldteacher volgt lessen, geeft tips en tops en helpt met lessen geven en voorbereiden. Edith is bij de kleuters op bezoek.  Ze doet daar spelletjes met de kinderen en geeft een tekenles. Ook laat ze aan een Ghanese keyteacher zien hoe je in groepen werkt. Annemiek volgt lessen bij docente Pat en ziet een zeer grote vooruitgang in de drie dat zij het Starproject volgt. Isabelle geeft les in de Junior High afdeling. Ook helpen Isabelle en Annemiek de docenten bij het verbeteren van Engels en bij het gebruiken en toepassen van testen. Marieke helpt Michael bij het lesgeven in de bovenbouw, ze zetten stappen voor het verbeteren van activerende werkvormen. 

Rond de lunch maken we een tropische regenbui mee, het stort en onweert. Kinderen rennen over het veld om hun lunch op te halen. Ook pakken ze bakjes om water op te vangen en te drinken. Ze spelen in de regen en hebben grote lol, terwijl wij schuilen voor de regen. Als het droog is, lopen we een rondje door het dorp. We maken kennis met meerdere bewoners, ze zwaaien en maken een praatje. Ze zijn zeer vriendelijk en gastvrij!

Isabelle, Edith, Annemiek en Marieke gaan volgende weer aan de slag op Regional Model School. Terwijl Sabine, Hellen en Amber weer aan de  slag gaan met de keyteachers van Lume Primary school. Er worden stappen gezet op het gebied van activerende werkvormen. Verder hebben we de bibliotheek en het gebruikmaken van boeken in lessen bevorderd. In alle klassen werken de docenten nu met naamstokjes bij het geven van beurten. 

Tenslotte hebben we met de Ghanese docenten en Nederlandse docenten een meeting. In deze meeting praten we over het verbeteren van het Engelse onderwijs op Lume. Veel kinderen spreken namelijk Ewe. Een mooie volle werkdag!

  

Media bij bericht (8)

Reacties (5)

 • Martie
  3 jaar geleden
  Wat leuk om wat van jullie te lezen. Jullie dien goed werk daar. Leuk die naamstokjes net als bij ons. Geniet de komende week nog. Gr

  Reactie rapporteren

 • Marion Bungener
  3 jaar geleden
  Mooi om te lezen dat jullie zo veel tips kunnen geven. Dat zal zeker voldoening geven!

  Reactie rapporteren

 • Diana Huls
  3 jaar geleden
  Prachtige verhalen, dankbaar werk voor een goed doel. Mooi om jullie horizon op deze manier te verbreden en ervaringen uitwisselen. Veel (werk)plezier en succes! Groetjes

  Reactie rapporteren

 • Yvonne
  3 jaar geleden
  Wat fijn dat jullie zoveel ervaringen opdoen en dat ze ook van jullie leren! Heel veel succes nog komende week! Groetje.

  Reactie rapporteren

 • Ellen Aumer
  3 jaar geleden
  Ik lees elke keer alle verhalen. Inmiddels is jullie reis bijna voorbij. Wat een ervaring zal dit alles zijn geweest. De verhalen zijn prachtig en ontroerend om te lezen. Wat een mooie mensen allemaal. Wat zal het vreemd zijn om weer in Nederland te zijn. Op je eigen school werken zal nooit meer hetzelfde zijn na alle ervaringen.

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen