home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Dinsdag 15 oktober
Edukans Actieplatform
Dinsdag 15 oktober Door: Annemiek, Marieke en Isabelle. Al vroeg gaat de wekker, spanning voor de eerste dag! Het gaat beginnen! Om...

Dinsdag 15 oktober

Dinsdag 15 oktober

Door: Annemiek, Marieke en Isabelle.

Al vroeg gaat de wekker, spanning voor de eerste dag! Het gaat beginnen!
Om kwart over 7 stonden onze taxi’s al klaar om ons naar onze school ‘Regional Model’ te brengen.
Met de taxi rijden we door de drukke straten van Ho, zelfs op dit uur is er al volop bedrijvigheid in de straten. 

We worden warm onthaald door alle leerkrachten, kinderen en de schoolleider. Gezamenlijk beginnen de leerkrachten de dag positief in een kring met een gebed. We krijgen van de vriendelijke Head teacher Happy een rondleiding over het enorme complex. Ruim 1000(!) kinderen zoeken hun weg naar het lokaal (met minimaal 50 leerlingen) of blijven nog even hangen op het terrein. 

Na de rondleiding gaan we op bezoek bij de verschillende klassen om indrukken op te doen van waar de school nu staat. We zien enorm mooie dingen: van groepswerk tot Energizer, van rust en orde tot een coachende en complimenteuze houding naar de leerlingen. Echter zien we ook dat we hier niet voor niks zijn. We hebben nog echt wel een slag te slaan als het gaat om time-on-task. Tijdens de eerste break is het dan ook geen moment stil. Iedereen wil ervaringen delen en het kriebelt  om meteen aan de slag te gaan. 

Donderdag en vrijdag vindt er een grote sportdag plaats tussen 12 scholen. En wanneer doe je daar de voorbereidingen voor?? Och… gewoon tijdens schooltijd, de kinderen vermaken zich wel. Ze doen dan even 2 uur niks.  Dit is voor ons als Nederlanders erg moeilijk voor te stellen.

We vallen met onze neus in de boter want elke dinsdag is er een PLG (Professionele Leeromgeving) bijeenkomst voor de docenten. Alle 1000 kinderen vermaken zich in hun eigen lokaal terwijl alle docenten worden opgetrommeld (let op: gebeld in de les) om op tijd aanwezig te zijn. Time-on-task gaat hier heel goed!
We zitten bij een erg interessante bijeenkomst over het meten van het leesniveau van de kinderen. Ze gaan hiermee aan de slag. Wij zijn benieuwd hoe we dat deze weken al terug kunnen gaan zien. Wij mogen de teammeeting voor volgende week voorbereiden en deze kans laten wij zeker niet onbenut.

Vol indrukken van deze dag, mooie ervaringen, maar ook vol energie om aan de slag te gaan, keren we terug naar het hotel. Een zeer vruchtbare dag als je het ons vraagt! 

Media bij bericht (11)

Reacties (7)

 • Janne van Bergen
  3 jaar geleden
  Wat een ervaring weer! En een mooi vooruitzicht om de PLG komende week te mogen leiden. Succes!!

  Reactie rapporteren

 • Marion Bungener
  3 jaar geleden
  Jeetje, wat bijzonder om hier bij te mogen zijn. Mooi verhaal weer. Fijn dat jullie echt van betekenis kunnen zijn voor de leerkrachten

  Reactie rapporteren

 • Lisanne Quinten
  3 jaar geleden
  Bijzondere indrukken doe je op, Annemiek. Wat een verschil met onze dagelijkse praktijk. Veel succes!

  Reactie rapporteren

 • Anita jong
  3 jaar geleden
  Opnieuw een mooi verhaal! En bijzonder mooi dat jullie het thuis front zo op de hoogte houden :) Suc6 met de PLG voor volgende week!! Mooie foto's....

  Reactie rapporteren

 • Ingrid van Beurden
  3 jaar geleden
  Wat een prachtig verhaal en mooie foto's! Heel veel plezier nog!

  Reactie rapporteren

 • Jan en anny veerman
  3 jaar geleden
  Weer een leuk verslag , en blij dat jullie ons op de hoogte houden, succes allemaal

  Reactie rapporteren

 • Henriette Smulders
  3 jaar geleden
  Heel leuk en interessant om te lezen Annemiek. Veel succes daar en geniet er ook van maar dat doe je wel denk ik.

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen