home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Edukans Actieplatform
Vanmorgen wordt ik wakker in een hotel in Amersfoort. Aan mijn linkerzijde ligt mijn dochter Mara op een bed en rechts ligt Edukanjer F...

Een tijd van Ghana

Vanmorgen wordt ik wakker in een hotel in Amersfoort. Aan mijn linkerzijde ligt mijn dochter Mara op een bed en rechts ligt Edukanjer Floor.

Gisteravond was er al een informele bijeenkomst met oud-deelnemers en internationale partners van Edukans. Oftewel een mini reünie. Hier sprak ik oud deelnemers die nog eens vertelden wat een impact hun WT-reis op hun lesgeven en persoonlijke ontwikkeling heeft gehad. Maar ook Robert uit Malawi, Gazehen uit Ethiopië en Stephen uit Ghana vertellen wat onze aanwezigheid in hun landen teweeg heeft gebracht. 

Het was handiger om in Amersfoort te blijven slapen. En zo sta ik vandaag voor achttien reisgenoten die over drie weken, samen met mij, in het vliegtuig stappen naar Ghana. Wij nemen het programma door, maken bekend wie naar welke school gaat en er worden workshops voorbereid.
Workshops over Scaffolding en Differentiëren en dat in combinatie met activerende werkvormen. Er wordt hard gewerkt. Mensen die elkaar amper kennen werken samen aan prachtige workshops. 

Ik ben er trots op dat ik zo’n gevarieerde groep mag leiden. Achttien docenten uit de breedste zin van het woord.
Achttien karakters die compleet verschillend zijn.
Achttien reisgenoten waarmee ik fantastische avonturen ga beleven.

Nog drie weken en dan stappen wij in het vliegtuig.
Nog drie weken om malariatabletten te regelen en puntjes op de i te zetten voor het programma.
Nog drie weken en dan is het tijd voor Ghana.

Ik heb er zin in!

Reacties (4)

 • Marije
  3 jaar geleden
  Ik heb er ook zo’n zin in! Want die achttien reisgenoten gaan toch maar weer op reis met geweldige begeleiders die jaarlijks tijd, geld en energie in deze prachtige projecten stoppen. Wat een geluksvogels zijn we!

  Reactie rapporteren

 • Annemiek
  3 jaar geleden
  Oeh spannend het komt nu snel dichterbij. Super fijn dat jij deze reis weer gaat begeleiden. We gaan er weer voor!

  Reactie rapporteren

 • Marijke Visbeen
  3 jaar geleden
  Wat fantastisch, weer! Gaat Mara dit jaar met je mee dan? In ieder geval succes met laatste voorbereidingen en een goede reis!

  Reactie rapporteren

 • Sabine
  3 jaar geleden
  Is het nog maar 3 weken voor vertrek?

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen