home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Goede voorbereiding is het halve werk
Edukans Actieplatform
En daar sta ik dan. Samen met mijn mede staflid Douwe.In de 'van Gogh zaal' van conferentiecentrum de Glind. Straks komen 19 onbekenden...

Goede voorbereiding is het halve werk

En daar sta ik dan.
Samen met mijn mede staflid Douwe.
In de 'van Gogh zaal' van conferentiecentrum de Glind. 

Straks komen 19 onbekenden.
Althans, een aantal kennen wij er al van eerder reizen. Maar van elkaar zijn het onbekenden.
Wij hebben de schone taak deze 19 mensen samen te laten smelten tot één groep. Groep Ghana 1.

Wij spelen een 'guilty-pleasure-bingo', geven presentaties over Ghana en over de scholen die wij gaan bezoeken. Wij geven workshops over feedback geven, eigen leerdoelen benoemen en het gebruik van activerende werkvormen. Wij vertellen hoe je malaria kunt voorkomen en wat je kunt doen tegen diarree. Welke kleding is gepast om te dragen in Ghana en op welke manier krijg je je sponsor geld bij elkaar. 

Elk programma onderdeel is doorspekt van informatie en activiteit. De serieuze momenten over wat je kunt verwachten worden afgewisseld met een bulderend gelach vanwege de humor die  volop aanwezig is in de groep. 

Als de trainingstweedaags voorbij is stuurt Douwe mij een berichtje: "Moe maar voldaan ben ik thuis. Het was een weekend vol magie. Je stopt 21 mensen bij elkaar en na een kleine 2 dagen ben je een team".
Wij komen tot de conclusie dat wij niet weten of het de 'Edukans Vibe' is, wij weten wel dat wij het weer getroffen hebben met een fantastische groep. 

Edukans staat weer aan.
Ghana staat weer aan.
Wij gaan weer een fantastisch avontuur tegemoet.
En ik heb er weer onwaarschijnlijk veel zin in!

Media bij bericht (4)

Reacties (2)

 • Douwe
  3 jaar geleden
  Zo is het maar net!

  Reactie rapporteren

 • Mirte
  3 jaar geleden
  hear hear! het was een geweldig inspirerend & gezellig weekend

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen